martes, 17 de mayo de 2011

Tecnologia i Art digital

La tecnologia digital es consolida com a una potent eina de producció , exibició i difusió de l’art.
El desenvolupament de la informàtica juntament amb l’aparició de nous mitjans incideix en que l’expressió artística explori nous territoris .
Un dels pioners en l’exposició de gràfics per ordinador fou Charles Csuri i tammateix, va ser el primer pintor en guanyar el concurs de la revista “ Computer and Automations “ amb un retrat seu retocar amb un programa informàtic.
Robert Mallary , va ser també, pioner en crear una escultura per ordinador a partir d’un programa de gràfics. Actualment , lescultura digital és una disciplina artística i una tècnica que s’utilitza en una gran varietat d’oficis.

L’Art digital es pot representar de moltes formes.
Efectes especials , vectors gràfics , fractals , algoritmes o realitat virtual es queden molt lluny dels clàssics pinzells i paleta o l’argila.

Entre les actuals varietats d’Art Digital podem trobar :

Art tridimensional ( fet a partir del modelat en 3D i generat a partir de l’ordinador i software especial de 3D ) , Pixel Art ( imatges editades al nivell de píxels amb diferents programes d’edici´de gràfics ), Art Vectorial ( imatges creades a partir de vectors , un sol pla a partir de punt i líneas ) , Art Fractal ( fet a partir de la repetició de l’estructura bàsica de diversos objectes geomètrics ) , Net.ART ( producció artístic-simbòlica feta expressament a la xarxa i per la xarxa amb un fort component interactiu. ) Vídeo Art ( utilitza mitjans electrònics analògics i digitals amb finalitat artística ) o el Vídeo Mapping ( modalitat artística que dóna “ vida als edificis “ fusionant muntatges audiovisuals i arquitectura.

1 comentario:

  1. Un exemple català de video mapping és l’escultura The Crown Fountain de Jaume Plensa a Xicago. El més interessant d’aquesta obra és que està feta de (imatges de més de 1000 ciutadans de Xicago apareixen projectades en els monòlits de vidre) i per (els habitants de Xicago poden banyar-se i gaudir de la font com si fos una piscina pública) els ciutadans. http://www.jaumeplensa.com/

    ResponderEliminar